Blikk

Blikk

"A Harvard Orvosi Iskola által kifejlesztett "csodaszer" a rezveratrolon alapul, amely egy elsősorban a piros szőlőben előforduló növényi anyag, s úgy hat, hogy egy olyan gént aktivál, amelynek hatására sejtvédő anyag termelődik. Erős antioxidáns lévén véd a szív- és érrendszeri megbetegedésektől, megelőzi a rákot, és csökkenti a gyulladást a krónikus gyulladással járó betegségekben. Többek között ezért élnek tovább a vörösbort ivó franciák annak ellenére, hogy több alkoholt fogyasztanak, mint az átlag."
Forrás: Blikk XVI. évf. 234. sz.
Origo.hu

Origo.hu

"A kutatók vizsgálatukban elhízott, de egyébként egészséges embereknek adtak egy hónapon keresztül naponta 150 milligramm étrend-kiegészítőt, amely 99 százalékban transz-rezveratrolt tartalmazott.

A vizsgálat ideje alatt mérték a résztvevők energiafelhasználását, illetve az elraktározott és az elégetett napi zsírmennyiséget. Az eredmények szerint a rezveratrol javította a résztvevők anyagcseréjének hatékonyságát, és az általános egészségi állapotukra is előnyös hatással volt: csökkentette többek között a máj zsírszintjét, a vérnyomást és a vércukor szintjét is.

A vizsgálatban részt vevők változást tapasztalhattak még a téren is, hogy izmaik hogyan égetik a zsírt. A résztvevők sejtanyagcseréje tehát egyértelműen javult, miközben a rezveratrol fogyasztása mellékhatásokkal nem járt."
Forrás: origo.hu/tudomany 2011.11.02.
University of Florida

University of Florida

„A kalóriaszegény étrend különösen hatékony az élethossz növelésében sok faj esetében…Ebben a tanulmányban az alacsony dózisú rezveratrol (génekre gyakorolt) hatása hasonlított a kalóriamegvonás hatásához, bizonyítékul szolgálva az élet meghosszabbításra.”
Forrás: - Griswald, A. (2008) Substance in red wine found to keep hearts young. University of Florida Health News. Retrieved from http://news.health.ufl.edu/news/story.aspx?ID=5095
University of Nebraska

University of Nebraska

„A rezveratrolnak megvan az a képessége, hogy megakadályozza a folyamat beindulását, melyet az ösztrogén indít el, és amely a rák kialakulásához vezet azáltal, hogy gátolja az ösztrogén DNS-adduktok képződését. Úgy hisszük, hogy ezzel megállítható a folyamat, amely a mellrák kialakulásához vezet.” nyilatkozta Eleanor G. Rogan, Ph.D.,  a nebraskai egyetem Eppley Institute for Research in Cancer and Allied Diseases professzora."
Forrás: - Harris, J. (2008) Resveratrol may contribute to breast cancer prevention. HemOncToday.
HVG

HVG

"Kutatók újabb bizonyítékra bukkantak azzal kapcsolatban, hogy a vörösborban található resveratrol fontos szerepet játszik a sejtöregedés megelőzésében."
Forrás: hvg.hu/egeszseg 2012. 05. 07.
Harvard University

Harvard University

"A rezveratrol jelen van a vörösborban és növények egész sora termeli immunválasz gyanánt...

2003 óta a rezveratrolról kiderült, hogy megnöveli a férgek és legyek élettartamát majdnem 30%-al, és a halakét pedig majdnem 60%-al. Továbbá két különböző állatmodell alapján kimutatták, hogy véd a Huntington-kórtól is."
Forrás: - Harvard Medical School Office of Public Affairs (2006) Small Molecule Increases Lifespan and "Healthspan" of Obese Mice.
The New York Times

The New York Times

"A Harvard Medical School és a National Institute on aging kutatói bejelentették, hogy egy a vörösborban található természetes vegyület, nevén rezveratrol, egerekben ellensúlyozza a kalóriadús étrend negatív hatásait és jelentősen növeli azok élettartamát."
TIME

TIME

"A borimádók örvendezhettek a múlthéten, amikor is címlapon jelent meg egy tanulmány azt állítva, hogy a fiatalság forrása a vörösborban keresendő. A Harvard Medical School és a National Institute on Aging tudósai azt találták, hogy azok az egerek, amelyek a kalóriadús étrend mellett rezveratrolt is kaptak – egy természetes vegyületen, amely a vörösborban van jelen – tovább éltek, mint azok az egerek, amelyek nem jutottak hozzá a rezveratrolhoz. A falánkság számos negatív hatása, úgymint a diabétesz és a májkárosodás, mérséklődtek."
CNN

CNN

"A Harvard Medical School és más intézetek tanulmányoznak egy rezveratrol nevű vegyületet, amely a szőlőben, a borban és földimogyoróban van jelen. Magas dózisban, úgy tűnik, meghosszabbítja az egerek élettartamát és javítja azok egészségi állapotát. Azoknak az egereknek, melyek rezveratrolt kaptak csökkent a súlya, gyorsult az anyagcseréje és duplájára nőtt a fizikai teljesítőképessége."
Index.hu

Index.hu

"Hosszú ideje kutatják a szőlő és a vörösbor egészséget védő tulajdonságainak titkát. A gyümölcsben és a belőle készült szeszes italban bonyolult, biológiailag aktív anyagok vannak - sokféle flavonol, színes anthocianinok és a sokat vizsgált polifenol, a rezveratrol. Jelentős gyógyhatást a szakemberek főleg az utóbbinak tulajdonítanak...

Lindsay Brown és munkacsoportjának összefoglaló tanulmányának első tétele, hogy a rezveratrol csökkenti a rosszindulatú daganatos betegségek valószínűségét. A kutatók szerint ez a molekula a rosszindulatú burjánzásnak induló szövetekben fokozza a programozott sejthalál ütemét. A második, fontos hatás, hogy a rendszeres rezveratrolbevitel - mint a vörösbor mértékletes fogyasztása étkezések során - mérhetően csökkenti a koszorúér-betegség kockázatát...

Végül a rezveratrol lassítja az érelmeszesedés folyamatát, a cukorbetegség megjelenését, sőt a korosodással összefüggésbe hozható, idegrendszeri betegség veszélyét is."
Forrás: Index.hu, 2009. 06. 17.
SzépségBróker.hu

SzépségBróker.hu

Az utóbbi évek legnagyobb anti-aging felfedezése a resveratrol, amelyről számos klinikai vizsgálat bizonyította már be, hogy magas antioxidáns és gyulladáscsökkentő aktivitással rendelkezik.
Forrás: szepsegbroker.hu, 2009. 08. 11.