hr

Immunrendszer erősítés

Az aszkorbinsav vagy C vitamin fokozza szervezetünkben az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését. Jelentősen csökkenti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit. A C-vitamin antioxidáns hatásánál fogva véd a szervezetet fenyegető rákkeltő anyagok káros hatásától. Csökkenti a vér koleszterin szintjét is, így jelentősen csökkenti a szívinfarktus és a szívkoszorúér-betegségek kockázatát.

A béta-glükán erősíti az immunrendszer működését, de hasznos lehet magas koleszterinszint, cukorbetegség, fertőzések és daganatos betegségek esetében is.

A cinknek különleges hatása van az emberi immunrendszerre, és nem helyettesíthető más nyomelemmel. Minél kevesebb a cink az ember szervezetében annál gyengébb lesz az immunrendszere.

A piridoxin (B6 vitamin) fontos szerepet játszik az immunrendszerünkben. Hiánya következtében csökken vagy sokkal gyöngébb minőségű lesz a kórokozók elleni antitestek termelődése.

A króm stabilizálja az energia-háztartást és jó hatással van az anyagcsere-folyamatokra, növelve a szervezet teherbírását és teljesítőképességét.

A pantoténsav (B5 vitamin) az emberi test minden sejtje számára szükséges anyag. A  felhasználható zsírok elégetését, és a mellékveséket, valamint az immun-, és idegrendszert is támogatja.