hr

Erős csontok

Ajánlott termék:

Csonterősítő

Egyre több nemzetközi tanulmány mutatja ki, hogy a gyermekek és felnőttek több mint 93%-a D vitamin hiányos az egész világon.

A D vitamin egyensúlyban tartja a szervezet kalcium szintjét, segít megelőzni a csontritkulást, csökkenti a magas vérnyomás rizikóját, antidepresszáns hatású, szerepet játszik bizonyos rák fajták elleni harcban, csökkenti az autoimmun betegségek kialakulásának rizikóját.

A D vitamin hiánya olyan tünetekkel járhat, mint a csontritkulás, csontlágyulás, foghullás, fogínygyulladás, megvastagodott boka-, térd- és kézízületek, fáradtság, alvászavar, ideg zavarok, ingerlékenység, izgatottság.

A kalcium segíti az erős csontok, fogak, izületek felépítését és különösen lényeges a csontritkulás megelőzésében. A kalcium a magnéziummal együtt megelőzi illetve enyhíti az izomgörcsöket. Enyhíti az álmatlanságot és segíti az idegrendszer működését.

Kutatások szerint rendkívül fontos szerepe van a diéták hatásfokának növelésében, ugyanis a kalcium csökkenti a felszívódó zsír mennyiségét és fokozza az anyagcserét.

A Kalcium felszívódásához a szervezetnek megfelelő mennyiségű D-vitaminra van szüksége.

Mivel a magnézium mással nem helyettesíthető és a szervezetünk sem tudja előállítani, nagy figyelmet kell fordítanunk a megfelelő mennyiségű ásványi anyag bevitelre.

Magnézium hiányos állapot léphet fel, alkoholizmus, dohányzás vagy például a nem megfelelő táplálkozás mellett. Megnő a szervezet magnéziumigénye fokozott fizikai igénybevétel során, vagy terhesség és szoptatás alatt is. Nagy mennyiség távozhat a szervezetből hasmenés vagy vízhajtók szedése esetén.

A csontok, fogak, és a fogíny épségének fenntartásában fontos szerepe van a kalcium mellett. A sejtek hártyájának áteresztőképességét is szabályozza, hatására az érfalak rugalmassága nő, a szívizom összehúzódó képessége javul, csökken a ritmuszavarhoz vezető állapot kialakulásának valószínűsége, vagyis javítja a szív munkájának hatásfokát. Magas koleszterin szintűeknek is igen fontos ásványi anyag, mivel segít beállítani a normális koleszterinszintet, illetve, ha szükséges, csökkenti azt. Részt vesz a táplálék energiatartalmának felszabadításában, beépülésében is.